FAQ

Jij hebt vragen - wij hebben antwoorden

 

Mijn auto heeft garantie, geeft dit problemen?

Voor de garantie zijn softwarematige aanpassingen geen probleem. Vaak heeft de dealer niet door dat er aanpassingen gedaan zijn. Bij chiptuning wordt bijvoorbeeld de software opnieuw geschreven, dit is bij ons niet het geval. Wij coderen alleen opties die al aanwezig zijn in de betreffende modules, maar dus niet geactiveerd zijn. Twijfels u nog kunt u het beste navraag doen bij de dealer. (Wij doen namelijk zelf ook regelmatig opties coderen voor de dealer)

Worden alle opties opgeslagen, en stel dat ik de auto terug wil in normale stand. Is dit mogelijk?

Jazeker!. Voordat we beginnen met coderen wordt de auto eerst uitgelezen op fouten. Na het uitlezen wordt een autoscan(logfile) opgeslagen, en de fouten gerest. Na het uitlezen slaan we de autoscan op, en laten deze op de achtergrond tijdens het coderen actief. Hierdoor worden alle aanpassingen m.b.t. het coderen in de autoscan opgeslagen en heeft u altijd een volledige backup van de auto. Tevens wordt tijdens het coderen een kladblok aangemaakt van de gemaakte opties.

Doen jullie ook hardwarematige aanpassingen zoals achteraf inbouwen van camera of parkeersensoren?

Nee. Wij krijgen deze vragen regelmatig. Echter hebben wij geen locatie om dit te kunnen doen. Heeft u zelf iets achteraf ingebouwd en moet dit software matig geactiveerd worden, kunnen wij dit doen. Wij bouwen dus helaas niks in.

Kan ik bij jullie pinnen?

Nee. Wij hebben geen pinautomaat. Alle betalingen dienen contant voldaan te worden.

Heeft u nog een vraag over onze services en diensten? Neem contact met ons op voor alle antwoorden die u nodig heeft.